COF ŠKOFJA LOKA

 

Zavod CoF Škofja Loka deluje kot prva coworking factory. Tako s pristopom medsektorskega kot medgeneracijskega sodelovanja. Deluje na področju ponovne uporabe. Ima cilj razviti sodelovalno obliko proizvodnje, ki pelje h krožnemu gospodarstvu. Gospodarstvu, v katerem ljudje niso nikoli odveč, ne glede na to, kateri poklici in delovna mesta izginjajo. Pri tem postati tudi učno podjetje za tiste, ki so bili zaradi brezposelnosti ali bolezni izključeni iz trga dela. Na tak način se priučijo določenih veščin in navad, ki jim bodo pomagala pri vključiti nazaj na trg dela. Cof Škofja Loka bo svojo dejavnost usmerjal h graditvi soustvarjanja, povezovanja tako ljudi kot znanj in idej na vseh industrijskih in rokodelskih področjih. Pri tem bo vplival tudi na spremembo potrošništva v smeri nakupa rabljenih, obnovljenih in drugače obdelanih izdelkov, ki ne bodo več potrebovali osnovne surovine. Le ta bo iz ponovne uporabe.

 

V letu 2016 smo pričeli z operacijo: Vzpostavitev 1. coworking factory v Sloveniji, ki je sofinancirana s strani Evropske Unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije.

 

 

Objave na blogu

Kot se spodobi za krožno gospodarstvo, ne sme iti nič v nič. In ker ne potrebujemo novih stvari – ki jih, roko na srce, skoraj nihče v resnici ne potrebuje, dokler stare še služijo svojemu namenu in so dovolj lične – smo povprašali okoli za......