Erasmus projekt 2022

V tednu med 26 in 30 Septembrom smo v Zavodu Vinetum so.p. gostili obiskovalce iz Litve na Erasmus programu : “Circular economy in VET” visit to Slovenia.”

Med obiskom so se obiskovalci učili pomembnosti Trajnostnega razvoja z poudarkom prakse v Sloveniji. Obiskali smo Kmetijski inštitut Slovenije- Poskusni sadovnjak na Brdu pri Lukovici, ogledali si infrastrukturo Kmetijskega inštituta Slovenije. Obiskali smo socialna podjetja, ki imajo poudarek na trajnostnem razvoju, kjer so si ogledali projekte Bag to back, Hrano ne mečemo stran in ostale krožne zgodbe. Na BC Naklo so si nabrali nova znanja o poučevanju in pretvarjanju svojega znanja v prakso, hkrati pa ustvarjali nova poznanstva s profesorji in ostalimi strokovnjaki.

Poleg vsega učenja, pa so imeli tudi priložnost obiskati in si ogledati glavno mesto Slovenije-Ljubljano, obalno mesto Piran in Bled.

Erasmus + projekt: Obisk poskusnega sadovnjaka Brdo pri Lukovici / Erasmus + project: Visit of experimental orchard


From 26th to 30th of September, we hosted Erasmus project: “Circular economy in VET” visit to Slovenia”.

With the visit, they got the chance to visit and spoke to several social entrepreneurs, teachers and other professionals. We visited BC Naklo, Kmetijski inštitut Slovenije and other locations. They visited schools and companies to help them understand circular ”stories”.

Participants of the project (vocational teachers, training organizers) came to visit Slovenia to develop professional competencies in the following fields:

Developing professional competencies in integrating circular economy topics into learning subjects. During monitoring and practical skills they developed activities with the specifics of learning of circular economy. Participants learned how to convey the importance of the circular economy to the students, how to form students’ complex approach to global and internal company processes; how to encourage them to get involved in circular economy issues; how to discuss and put into practice the issues of the CE.

Participants developed professional English, communication, personal and intercultural work skills and competencies.

They had a chance to see the capital city Ljubljana, sea-side city Piran, Bled and other locations in Slovenia. 

Erasmus + projekt: Good4good kuhanje z Barbios / Erasmus + prject: Good4good cooking with Barbios
Erasmus + projekt: Good4good kuhanje z Barbios / Erasmus + prject: Good4good cooking with Barbios