Investment Ready Program – Warm up 2014

Investment Ready Program – Warm up 2014

Program poteka v okviru Investment Ready Akademije, ki ga organizirajo Impact HUB Dunaj, Boston Consulting Gropu in ekipa Investment Ready Program. Warm up 2014 izobraževalni programi  se odvijajo v osmih različnih mestih po Evropi.

Letos  je delavnica končno prišla tudi v Slovenijo, in sicer v sodelovanju s Skladom 05. Investment Ready Akademija na Dunaju izmed prijavljenih evropskih projektov zmagovalcu zagotovi investicijo v višini 100.000 $.Socialni podjetniki priložnosti vpogleda v koncept delovanja investitorjev z družbenim učinkom (impact investors) seveda nismo izpustili iz rok.

Čez dan so potekale delavnice, kjer smo  se podjetniki postavili v kožo investitorjev in tako nadgradili svoje znanje. S pridobljenimi nasveti smo nadgradili svojo podjetniško idejo, ki smo jo predstavili v obliki »investor pitcha« pred investitorji in pridobili povratne informacije. Pridobljene izkušnje so obogatile tudi priložnosti za druženje, povezovanje in izmenjavo mnenj.

Investmen Ready  Program v sodelovanju s Poslovno šolo Bled

Investmen Ready Program v sodelovanju s Poslovno šolo Bled

V 90 sekundnem pitchu smo investitorjem predstavili našo podjetniško idejo, ki mora biti zanimiva, konkurenčna in merljiva. eTRI načela, med katere spadajo ekologija, ergonomija in etična ekonomija, so bila ponovno rdeča nit naše ideje, ki je naletela na odličen izziv s strani investitorjev. Kot vse storitve, ki jih izvajamo in s katerimi ustvarjamo nova zelena delovna mesta in produkte z visoko dodano vrednostjo, bo tudi ta omogočala socialno vključevanje, trajnostni razvoj in konkurenčnost sektorja, na katerega se nanaša. V prihodnosti bomo intenzivno delali na njenem razvoju in jo kmalu predstavili širše. Socialno podjetništvo predstavlja alternativo obstoječim sistemom v gospodarstvu, ki se s takšnimi izzivi težko soočajo – čeprav je v Sloveniji še v povojih, pa smo ponovno dobili potrditev, da smo na pravi poti. Ali kot je na delavnici dejal Nikolaus Hutter, direktor Toniic LLC: »Leta 1994 jih je le malo videlo potencial  interneta, a poglejte uspeh tistih, ki so vanj verjeli. Začetni položaj socialnega podjetništva in njegove moči  je danes  v enak.«

1620946_10152086750661832_1193801145_n