Na sejmu GREEN: Prihodnost je v zelenem krožnem gospodarstvu

Na sejmu GREEN: Prihodnost je v zelenem krožnem gospodarstvu

Med 26. in 29. marcem 2015 je v Gornji Radgoni potekal GREEN – mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga, kjer smo se s svojimi partnerji predstavili tudi člani Etri skupnosti.

Rdeča nit našega razstavnega prostora je bila Zeleno krožno gospodarstvo, ki se usmerja v ponovno uporabo in recikliranje obstoječih materialov in izdelkov. Znižuje nastajanje odpadkov proti ničelni stopnji. Predstavili smo produkte, ki so izdelani po načelih krožnega gospodarstva. Prav tako smo na naši Etri točki osveščali mimoidoče o pomenu zdrave prehrane in zdravega življenjskega sloga.

V sodelovanju s Pomurskim sejmom smo organizirali tudi strokovni posvet z naslovom Karierna rehabilitacija, vključujoča družba v smeri krožnega gospodarstva in zelenih delovnih mest – izziv vsakega podjetja prihodnosti. Sodelujoči na posvetu (Štefan Bertoncelj – Domel holding, Lenka Puh – Razvojna zadruga Etri, Uroš Vajgl – Ministrstvo za okolje in prostor, Barbara Šubic – M Sora) so izpostavili pomen trajnostne strategije in krožnega gospodarstva kot celote, v povezavi z vključujočo družbo. Poudarili so, da se krožnega gospodarstva že zavedajo nekatera uspešna podjetja.

Sejem GREEN je povezal inovativne snovalce, ponudnike, gospodarske družbe, znanstvene institucije, vladne in nevladne ustanove ter uporabnike človeku, družbi in naravi prijaznih tehnologij, znanja, izdelkov in storitev. Veseli smo, da smo bili del te družbe.

Vabimo vas, da nas obiščete tudi na 3. mednarodnem sejmu aktivnosti in oddiha v naravi NATURO, ki bo potekal med 17. in 19. aprilom 2015 v Gornji Radgoni, v okviru Pomurskega sejma.

rsz_img_0572