ODPRTJE POP UP TRGOVINE – KLOBUK Z NAMENOM

 

Ljubljana, 15.6.2017 – Etri skupnost, skupnost socialnih podjetij je odprla POP UP trgovino – Klobuk z namenom. Trgovino lahko obiščete od 19.6.2017 v prostorih skupnosti Etri, v Periskopu, na Železni cesti 16 v Ljubljani, od ponedeljka do petka med 10:00 in 16:00.

Odprtje POP UP trgovine Klobuk z namenom je prvi izmed dogodkov, ki jih bomo v Etri skupnosti izvajali v podporo in zbiranje sredstev za zagon prvega iz mreže socialnih podjetij Etri – CoF (Co-working Factory) v Škofji Loki. Mrežo sodelovalnih skupnosti bomo skupaj z lokalnimi deležniki gradili po celi Sloveniji.

 

Obiskovalci POP UP trgovine – Klobuk z namenom boste od 19.6.2017 naprej z nakupom moškega klobuka ali čepice iz Šeširja, prispevali sredstva za zagon in gradnjo prvega iz mreže socialnih podjetij Etri – CoF (Co-Working Factory) Škofja Loka, so.p., ki bo obujala tradicijo industrijske in rokodelske tekstilne stroke ter ranljivim skupinam ponujala vključitev v delovno okolje.

Mreža socialnih podjetj Etri – CoF (Co-Working Factory) je bilo ustanovljena zaradi naraščajočih potreb po drugačni organizaciji delovnih procesov pri izvajanju storitev ter proizvodnji izdelkov, ki omogočajo zaposlovanje ljudi, ki potrebujejo zaščitno zaposlitev. Osnovni namen mreže je usposabljanje in zaposlovanje invalidov in drugih ranljivih skupin na delovnih mestih, ki so ustvarjena v sodelovanju z lokalno skupnostjo in lokalno obstoječo obrtjo in industrijo.

V prostorih mreže socialnih podjetij Etri – CoF (Coworking Factory) bomo ustvarjali okolje za medgeneracijsko sodelovanje, vključevanje starejše populacije prostovoljcev, ki se bodo s svojimi znanji in veščinami vračali v družbeno koristno delo, pridobivali dodatni zaslužek ali poiskali varstvo v obliki dnevnega centra.

Glavni cilji mreže socialnih podjetij Etri – CoF (Coworking Factory) so trajnostno naravnani. Izvajali bomo medsektorsko sodelovanje v naporih za zmanjševanje odpadkov ter obvladovanje stroškov podjetij. Z zanesljivimi partnerji bomo razvijali nove izdelke v smeri krožnega gospodarstva, vključevali še uporabne predmete in ostanke iz proizvodje in jih obogatene vračali v ponovno uporabo.

V projekt vabimo različna podjetja, start-up, posameznike in društva, kjer jih bomo seznanjali z novimi prijemi in tehnikami trajnostnega trženja, sodobnimi, ergonomskimi procesi proizvodnje, ki zagotavljajo obvladovanje stroškov in racionalizacijo časa, zaposlenim pa stabilne delovne pogoje.

V pripravi je spletno vozlišče in spletna trgovina za trženje in prodajo izdelkov in storitev, ki jih bodo ponujali člani in partnerji mreže socialnih podjetij Etri – CoF (Coworking Factory).

 

 

 

Etri – CoF  je kot pilot  del nadnacionalnega projekta Interreg MED, CreativeWEAR: Creative Clothing for the Mediterranean Space (Ustvarjalna oblačila v mediteranskem prostoru), ki ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj. Projekt podpira prizadevanja, ki presegajo nacionalne meje ter vzpostavitev nizkoogljičnega gospodarstva, varstvo naravnih in kulturnih virov ter spodbujanje inovativnosti.