Slovenska nagrada za družbeno odgovornost HORUS 2014

Slovenska nagrada za družbeno odgovornost HORUS 2014

V tem letu smo bili deležni še enega pomembnega priznanja, ki nam je ponovno potrdilo, da je družbeno odgovorna komponenta Etri skupnosti neločljivo povezana z njenim delovanjem. Inštitut za razvoj družbene odgovornosti – IRDO in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi v sodelovanju s partnerskimi organizacijami sta nam podelila Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2014, in sicer v kategoriji socialnih podjetij, ki je bila letos podeljena prvič.

Nagrada, katere častni pokrovitelj je predsednik Republike Borut Pahor, je del nacionalne strategije osveščanja za več družbene odgovornosti. Naša skupnost jo dojema kot pomemben del uresničevanja našega poslanstva – prispevanja in razvijanja vključujoče družbe, ki posameznikom iz različnih ranljivih skupin omogoča delo na zelenih delovnih mestih, širjenja vrednot zadružništva in tesnega sodelovanja z lokalnimi skupnostmi za ustvarjanje vidnih družbenih odtisov.

Med finaliste nagrade HORUS 2014 so se uvrstila vsa podjetja, ki so dosegla vsaj 51% vseh možnih točk v prvem krogu ocenjevanja. V kategoriji majhnih podjetij so se v finale uvrstili: RASR, Razvojna agencija Savinjske regije, d.o.o., IDENTIKS kartični sistemi d.o.o., Saubermacher-Komunala Murska Sobota d.o.o. in GALILEO 3000 d.o.o. V kategoriji srednje velikih podjetij: GRAWE Zavarovalnica, d.d., DOSOR, dom starejših občanov d.o.o., HewlettPackard d.o.o. in IBM Slovenija d.o.o., V kategoriji velikih podjetij pa: Snaga Javno podjetje d.o.o. in Lidl d.o.o. kd. V kategoriji socialna podjetja, ki je letos razpisana prvič, se je v finale uvrstila naša Razvojna zadruga Etri, ekologija, ergonomija in ekonomija, z.o.o., so.p. V kategoriji zavodi sta se v finale uvrstila: EIC Univerzum Minerva Maribor in Bolnišnica Sežana. Za splošno posebno priznanje posamezniku, ki deluje v kontekstu družbene odgovornosti, se je v finale uvrstila dr. Darja Piciga, za posebno priznanje novinarju pa Edita Cetinski Malnar (RTV Slovenija) ter Jana Vidic, Nataša Zanuttini, in Jerneja Jevševar (Ekipa Vala 202). Za posebno priznanje – Podjetnik s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu, je bil finalist Gábor Ropos iz Madžarske.

Končno poročilo ocenjevalne komisije Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2014 z vsemi obrazložitvami je na voljo vsem tistim, ki se zavedajo pomembnosti strategije družbene odgovornosti tako za podjetja, širšo družbo in posameznike.2014-horus-logo-nagrajenec

Iskrene čestitke vsem nagrajencev, hkrati pa se zadružniku Jazon d.o.o. in vsem našim ostalim partnerjem zahvaljujemo za kooperativnost in izraženo zaupanje.