Praznične voščilnice – nakup dobrih namenov

Praznične voščilnice – nakup dobrih namenov

Kljub temu, da je misel na zimo marsikomu stvar prihodnosti in manj sedanjosti, se naše misli vse bolj približujejo koncu leta, ko bomo svojim prijateljem, poslovnim partnerjem in znancem znova zaželeli vse dobro. Da pa se ne bomo utapljali v poplavi izbire, ki megli um do tolikšne mere, da se začne nekaterim kar bleščati pred očmi, smo tudi letos pripravili dobro alternativo. Odlikujeta jo preprostost, dobrosrčnost in neposrednost, saj so tudi letošnji prenašalci dobrih želja nastali izpod rok mladih ustvarjalcev, ki so vsakič znova vir pristnega navdiha.

Natečaj Prednovoletni čas, ki mu Etri skupnost in podjetje Jazon v okviru vseslovenskega programa Ekošola že četrto leto zapored dodajata posebno dobronamerno noto, je tokrat k sodelovanju privabil 176 izobraževalnih ustanov (v večini vrtcev in osnovnih šol). Nastalo je preko 1300 likovnih umetnij, med katerimi je strokovna žirija izbrala tiste, ki so še posebej prepričali s svojo domišljijo, izvirnostjo in pestrostjo. Nagrajenci, ki so si prislužili predavanje na temo okolju prijaznega pristopa Zero waste, so pokazali razumevanje prostora, oblik, tekstur in barv.

In kje pridejo v zgodbo praznične voščilnice? Stvar je sila preprosta. Likovne motive člani Etri skupnosti natisnemo na praznične voščilnice, ki postanejo prenašalke vaših dobrih želja, nakup pa omenjeni skupnosti omogoča razvoj trajnostnih delovnih mest za težje zaposljive.

Nakup tako koristi vsem udeležencem procesa: ustanovi avtorja motiva, ki z vsakim nakupom voščilnice  prejme 0,25 €, in ekipi Etri skupnosti, ki voščilnice izdela. S tem slednja dobi potrditev, da so kupci prepoznali dodano vrednost, ki odlikuje njihove izdelke, kar daje njihovemu delu še dodaten smisel. Nenazadnje pa so pozitivne spodbude deležni tudi sami avtorji, ki morebiti še negotovo stopajo po poteh spoznavanja svojih talentov. Pridih vključujoče družbe pa se seveda dotakne tudi kupca, saj nas večina gotovo prepozna dober občutek obdarovanja, ki nas osreči še bolj, kot če obdarimo le sami sebe.

Če želite tudi sami preveriti, o kakšnih občutkih govorimo, opravite nakup z namenom že danes.  Poiščite svojo regijo in izbirajte med pisanimi motivi letošnjih voščilnic. Prav tako pa bomo veseli, če novico o voščilnicah delite še z ostalimi, saj je ravno to njihov namen!

Avtorica: Trina Kacijan, OŠ Dušana Flisa, Hoče

Avtorica: Trina Kacijan, OŠ Dušana Flisa, Hoče