Uspeti ali ne uspeti

Uspeti ali ne uspeti

Pestrost tokratnega tedna povzemamo v naslednjih ugotovitvah, ki se med seboj smiselno dopolnjujejo:

  • Mlada generacija, ki že aktivno procesira in realizira svoje tehnološko dovršene ideje, v svoj način razmišljanja nima vgrajenih predsodkov, ki so se v preteklosti pri nas že večkrat izkazali za skoraj uničujoči. Je pri stvari, zna se povezovati in razbrati nove priložnosti ter na spreten način ponuja storitve z velikim potencialom. Predvsem pa – zaveda se, da je neuspeh včasih nujen, saj nam edino ta omogoča napredovanje in uspehe v prihodnje.

42053d4ba2f2d86b6875e8fc5131eb3e_large

  • Socialno podjetništvo JE biznis, o tem ni nobenega dvoma. Potrebuje ljudi akcije z jasnimi cilji, ki v ospredje znajo postaviti ustvarjanje družbene koristi in svoje dejavnosti ne vežejo na določene projekte z omejenimi roki in viri trajanja, pri tem pa znajo uživati.
  • Motivacija je posledica osebne odgovornosti in dobrih delovnih navad. Te lahko razvijemo le, če se zavedamo povezave med svojim delom in počutjem. In kaj je dobiček? Vse drugo kot denar, zato namesto v nakupovalni center ta konec tedna brez oklevanja v naravo.

Vse zgoraj napisano pa omogoča ustvarjanje zelenih delovnih mest, ki jih odlikujejo interdisciplinarnost, odprtost in fleksibilnost, primarno na področjih trajnostnega turizma, ekološkega kmetijstva in razvoja podeželja, trajnostne verige lesa ter ponovne uporabe.

V naslednjem tednu pa napišemo kakšno o naši udeležbi na natečaju Družbena inovacija 2013.

Logo_Spodbujamo