Ekološka razglednica iz vrtca Sapramiška

— Ekološka razglednica iz vrtca Sapramiška

Prva 3R postaja v letu 2013, namenjena zbiranju podarjene celuloze za ponovno uporabo, ki jo je postavila 3R zadružna iniciativa, se nahaja v spodnjih Črnučah v enoti Sapramiška. Ker želimo otrokom in njihovim staršem približati prednosti visoko celuloznega papirja, ki ga partnersko podjetje Zimic uporabi pri izdelavi toplotne in zvočne izolacije, smo 3R postajo postavili na vidno mesto, ločeno od košev za smeti, saj celoluza, ki nam jo podarijo, ne gre na odpad, pač pa ubere novo življenjsko pot. Še pred našim obiskom nas je vrtec presenetil z goro zbrane celuloze, ki je čakala na ponovno uporabo.

etri2_vrtce Črnuče

Zeleni del 3R postaje se trenutno nahaja v centru naše pozornosti. Namenjen je časopisnemu papirju in prilogam iz enakega papirja, pisarniškemu papirju brez sponk in nesvetlečim reklamnim izdajam. Ta material je namreč brez posebne predelave mogoče uporabiti pri ponovni uporabiti za toplotno in zvočno izolacijo, potreben je le kanček borove soli, ki obenem še odganja požar in plesen.

etri1_vrtce Črnuče

3R zadružna iniciativa bo v zameno za podarjeno celulozo vsem ekološko ozaveščim vrtcem in  šolam, ki se nam bodo v prihodnje pridružile, z donacijami na njihov ekoračun pomagali krepiti njihovo delovanje in aktivnosti na ekološkem in socialnem področju. O modrem in rumenem zbiralniku pa v kateri izmed naslednjih objav. 🙂