Na zdravje!

Na zdravje!

Medtem ko se ekipa razvojne zadruge eTRI že intenzivno pripravlja na jesenski preboj na področju celostne skrbi za zdrav način življenja, je več kot na mestu, da nekaj pozornosti posvetimo pitju vode, ki jo naše telo v teh dneh še posebej potrebuje.

posterwodaNajveč boste naredili zase, če boste preprosto pozabili, da obstajajo gazirane, alkoholne ali energijske pijače. Res je, da vas bo lahko vsakičen obisk trgovine ali bližnjega bara prepričal ravno o nasprotnem, a zlato priporočilo ostaja neomajno. Kot je že splošno znano, je namreč voda prava zakladnica zdravja in dobrega počutja, če jo seveda uživamo v zadostnih količinah.

Slovenci imamo to srečo, da se lahko brez skrbi v večini primerov odžejamo kar z vodo iz pipe. Z njeno pomočjo bomo poskrbeli za svoje dobro počutje, dobro koncentracijo in spomin. Pomanjkanje vode se lahko kaj hitro pokaže v obliki zmanjšane zbranosti, slabše spominske funkcij in splošne utrujenosti. V primeru, da pride do izsušenosti, pa našemu krvnemu tlaku, krvnemu obtoku, prebavi in delovanju ledvic ne kaže dobro. drinkingwaterPrehitimo žejo in si privoščimo velik kozarec vode, neoziraje se na oglaševalske kampanje energijskih pijač, ki nam vse drugo kot koristiijo. Njihova sestavina taurin našemu organizmu lahko povzroči marsikatero nevšečnost, kombinacija s kofeinom pa je pri mladostnikih še toliko bolj nevarna. Da o nepotrebnem sladkorju niti ne govorimo. Na zdravje torej!