Iz jesenske Popolne pisarne

Iz jesenske Popolne pisarne

Izobražujemo

Z začetkom novega šolskega leta smo za otroke, osnovnošolce in srednješolce skupaj z našimi zadružniki pripravili širok nabor delavnic in učnih aktivnosti, ki bodo pripomogle k širjenju njihovega obzorja. Poudarek je na inovativnih pristopih trajnostne oskrbe in pridelave hrane, spoštovanju naravne in kulturne dediščine ter sprejemanju in vključevanju drugačnih. Katalog Dobro z dobrim je na voljo tudi v spletni različici.

prvi strani_razvojna zadruga etri
Potujemo

Udeležili smo se četrte Zelene akademije, ki je tudi letos potekala na otoku Vis. Ponudila je pestre vsebine iz področja ekonomije, ekologije, trajnostnega razvoja in človekovih pravic, ki jih bo iniciativa za pravično banko pri iskanju alternativnih modelov financiranja spretno uporabila. Poglobljen intervju z
naslovom Sejanje semen pravične banke si lahko preberete v septembrski reviji Delo De facto.

10606371_737221276349644_7295697018052312952_n

Snujemo

Dejavnosti etri skupnosti se uspešno širijo v nova lokalna okolja. Na vrsti je najprej Štajerska, v kateri se že formira nadobudna ekipa. Snovanju novih rešitev za nove podjetniške prijeme so pristopile tamkajšnje lokalne skupnosti, ki se zavedajo pomembnosti ustvarjanja podjetniških zgodb v svoji neposredni bližini. Ena izmed takšnih zgodb je Novi Armal, ki si jo lahko preberete na strani 23. strani.

maribor

Vsebina celotne jesenske številke