Podprite Periskop, podprite eTRI skupnost

Podprite Periskop, podprite eTRI skupnost

Če vas bo v prihodnjih dneh pot zanesla mimo Železne ceste 16 v Ljubljano, boste lahko ugotovili, da se v tamkajšnjem Periskopu, ki pogleduje na zeleni navski park, nekaj dogaja. Prostor, ko bo v prihodnje še bolj intenzivno namenjen pestremu dogajanju eTRI skupnosti, bo namreč postal osrednji prostor Razvojne zadruge, ki se že sedaj uspešno ozira proti odgovorni prihodnosti vključujoče družbe, sedaj pa se nahaja v procesu temeljite prenove.

Namen Periskopa je postati reprezentativen objekt aktivnosti družbeno koristnih podjetniških praks eTRI skupnosti, ki izhajajo iz ekologije, ergonomije in etične ekonomije. V njem bomo prirejali dogodke, delavnice, predavanja in delo na skupnih projektih po principu deljenja miz (desk-sharing), Periskop pa bo prav tako razstavni prostor za vse njegove podpornike.

periskop1

Idejno zasnovo prenove poslovnega prostora je pripravila skupina Arhitekturni nasvet, ki je o prostoru med drugim zapisala: “Kot nakazuje že ime, bo namenjen iskanju novih idej, načinov poslovanja, iniciativ ipd. za boljši jutri. V ospredju je učenje in povezovanje, se pravi grajenje na skupnosti, hkrati pa mora prostor izražati temeljne vrednote zadruge in služiti tudi kot showroom.”

Želite tudi vi prispevati k  razvoju eTRI skupnosti?  Vabimo vas, da pomagate pri obnovi omenjenega prostora. Veseli bomo vaših donacij bodisi v obliki finančnega vložka ali materiala, ki ga bomo potrebovali pri prenovi (les, sistem ogrevanja, prezračevanja, pohištvo in drugo).  Informacije najdete na Periskopovi spletni strani, kjer so tudi že objavljeni skupnosti eTRI priključeni podporniki.