ETRI SKUPNOST v sozvočju z OZN trajnostnimi cilji – Agra 2018

ETRI SKUPNOST v sozvočju z OZN trajnostnimi cilji – Agra 2018

Etri skupnost se bo tradicionalno udeležila letošnjega kmetijsko-živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni, ki bo potekal od 25. do 30. 8. 2018. Letošnji, 56. sejem po vrsti, bo obiskovalce sprejel pod skupnim sloganom »Sejem za nove generacije.«

Nadaljevali bomo s tradicijo nastopov in skrbeli za Povezovalnico ter Govorečo paleto, ki bo postavljena čisto na koncu sejemskega prostora. Tam bodo idejni vodje Etri skupnosti s sodelavci, povedali in pokazali, kako uresničevati OZN trajnostne cilje in EU smernice z lastnimi poslovnimi praksami in inovacijami na področju trajnostnega razvoja. Poslovna in širša javnost bo lahko spoznala aktivnosti, ki prispevajo k strategiji razvoja Slovenije 2030. Slovenija je v središče razvoja postavila kakovostno življenje za vse.

Naša skupnost je pomemben deležnik pri uvajanju in promociji krožnega gospodarstva. Kot strokovnjaki smo prispevali pri povezovanju deležnikov, ki morajo sodelovati, če želimo v naši državi uveljaviti pristop krožnega gospodarstva. Smo tudi partnerji Iterreg Med programa, v projektu CreativeWear, ki ga financira Evropska Unija, s ciljem povezati kreativno in tekstilno industrijo. Družbena inovacija, ki jo je Etri skupnost prispevala k temu projektu, je Coworking factory pristop.

Na sejmu se bomo predstavili z izdelki, ki uvajajo Nakup z namenom. Nakup z namenom je namenjen vsakemu posamezniku in podjetju, ki se odloči spremeniti svoje nakupovalne navade ter želi ravnati družbeno odgovorno in etično. Posameznikom in podjetjem omogoča varno in sledljivo investicijo ter zagotavlja pozitivne, merljive družbene učinke in spremembe.

Če boste v času sejma obiskali Povezovalnico Etri, ste poleg predstavitev naših aktivnosti vabljeni, da se nam po osrednjih dogodkih znotraj strokovnega programa Agra 2018 http://www.sejem-agra.si/za-obiskovalce/strokovni-program, pridružite in aktivno sodelujete pri nadaljevanju debat.