Gibanje novega časa

Gibanje novega časa

Videti in slediti svojemu cilju je danes nepogrešljivo. Ker želi 3R zadružna iniciativa stopati po zeleni poti, je še toliko bolj pomembno, da so pri tem aktivni vsi  člani, ki med seboj sodelujejo in ki imajo pred očmi jasen namen svojega delovanja.  Ker pa dobre ideje nastajajo istočasno na več koncih sveta, smo pred kratkim naleteli na odlično knjigo, ki je zaradi svoje odprtosti do sodelovanja, enakopravnosti in odgovornosti za skupno dobro že naletela na val navdušenja.

Knjiga Unboss je plod sodelovanja številnih strokovnjakov z vsega sveta, eden izmed njenih urednikov, Lars Kolind, pa se je pred dnevi mudil v Sloveniji in svoja opažanja o našem dojemanju sveta strnil na svojem blogu.

Za konec pa je dodal še nekaj napotkov, ki bi bilo dobro, da bi jih upoštevalo čim več ljudi. Vegetiranje na delovnem mestu ni dobro za nikogar: ne za posameznika in ne za celotno družbo – vsak lahko prispeva k spremembam na bolje.  Znebimo se tako značilnega slovenskega pasivnega razmišljanja, zaradi katerega čakamo na druge, da nam naložijo, kaj moramo storiti. Do neke mere lahko to postorimo tudi sami, seveda če imamo pred očmi dobrobit celotne družbe in ne samo lastno.

Skratka branje, h kateremu se bomo še velikokrat vračali.

IMG_3551

Foto: if I could choose