Naj se dobrodelnost začne!

Naj se dobrodelnost začne!

S pričetkom pomladi (no, vsaj na koledarju) smo otvorili sezono dobrodelnosti, ki ji ne želimo določiti roka trajanja, saj smo prepričani, da dobrodelnost ne pozna meja. Podjetje Jazon, ki je naš sozadružnik, in podjetje Bisnode sta namreč stopili skupaj in pripravili vseslovensko akcijo, ki želi pomagati socialno šibkim, s tem pa omogočiti delo za težje zaposljive.

K tej pobudi želimo povabiti čim večje število podjetij, ki so prav tako prepričana, da je solidarnost možna oz. uresničjiva kar na dnevni ravni. Če stvari malce konkretiziramo: v vsako podjetje, ki bo pristopilo k tej pobudi, bo ekipa podjetja Jazon do/postavila 3D in 3R postaje in skrbela za njihovo redno in brezplačno praznjenje. Ljudje bodo tako lahko vanje darovali obleke, hrano, otroške igrače ali šolske potrebščine, ali pa tudi časopis in pisarniški papir, ki ga ne bodo več potrebovali.  Podjetja se bodo lahko poleg tega odločila za svojo kombinacijo postaj, če bodo prepričana, da jim bo to bolj ustrezalo.

skupaj_hrana_igrace_oblacila

Zbrane dobrine in papir bo Jazon potem brezplačno odpeljal do ustanov, ki so znane po tem, da poskrbijo, da pomoč pride v prave roke: Anina zvezdica, Zveza prijateljev mladine in Beli obroč. Končna postaja časopisnega in pisarniškega papirja pa bo v podjetju Zimic, ki bo iz njega še naprej izdelovalo visoko kakovostno celulozno izolacijo, o čemer smo v okviru naše iniciative že pisali.

V tem trenutku je zbiranje prijav v polnem teku, odzivi pa so nedvse spodbudni. Berite nas še naprej, saj bomo na tem naslovu pisali o odzivih, uspešnosti in nudenju pomoči tistim, ki jo resnično potrebujejo.

P.S. Za vse vprašanja pišite na zelena.oskrba@jazon.si:)

3d + 3R