Sprehod skozi akvaponski vrt

Sprehod skozi akvaponski vrt

V prvem akvaponskem podjetju v Sloveniji – Ponnod postavljajo velike in male akvaponske sisteme za hkratno gojenje rib in zelenjave. Dejavnost akvaponike je v svetu izredno hitro rastoča panoga in podjetje Ponnod samozavestno stopa daleč pred konkurenco. Perspektivnost podjetja so od leta 2013 prepoznali na vseh pomembnejših slovenskih podjetniških start-up tekmovanjih.

Predstavniki podjetja z veseljem širijo znanje o akvaponiki in zainteresiranim, na sprehodu skozi akvaponski sistem postavljen v Ljubljani ali Prekmurju, predstavijo delovanje sistema, ki omogoča pridelavo organske zelenjave in hkratno gojenje rib. Tako imate priložnost, da se spoznate in se navdušite nad postavitvijo lastnega akvaponskega sistema, s katerim si boste čez celo leto zagotovili oskrbo z lastno zelenjavo in ribami.

O terminih in zakupu vodenih ogledov akvaponskega vrta in poglobljenih informacijah se seznanite na spletni strani podjetja Ponnod in z vzpostavitvijo svojega vrtička prevzemite nadzor nad tem, kaj pristane na vaših krožnikih. V spletni trgovini boste lahko nakupili vse potrebno za vzpostavitev lastnega sistema! Aktualnim novicam pa sledite na FB strani.

Program ogleda zajema predstavitev osnovnih načinov delovanja akvaponskega sistema in njegove komponente: akvakulturni del gojenja in skrbi za ribe, biofiltracijo, možnosti gojenja rastlin in osnove napotke za vzpostavitev gojenja ter del pasivnega solarnega rastlinjaka.

Poleg trajnostnega, samooskrbnega in inovativnega pristopa akvaponske vrtovi odlikuje tudi možnost, da jih lahko postavite praktično kjerkoli, da ne potrebujejo okopavanja in zalivanja, saj je le to avtomatsko in varčno, poleg tega pa je vsa zelenjava na stojni višini.

Etri skupnost je podjetju Ponnod ponudila podporno okolje in investirala v vzpostavitev akvaponskega sistema v Ljubljani ter zagotovila skladiščne prostore za izvajanje dejavnosti. Povezuje nas poslanstvo ustvarjanja pozitivnih sprememb v družbi po meri človeka, trajnostno delovanje, spodbujanje samopreskrbe, predelave viškov hrane in podpiranje lokalne pridelave.