DOBRO Z DOBRIM – ČESEN OD NJIVE DO POTROŠNIKA

DOBRO Z DOBRIM – ČESEN OD NJIVE DO POTROŠNIKA

Pa je zaključena še ena pot.

Našo pridelavo ekološkega semenskega česna smo pripeljali do konca in je že na policah Amaranta ter išče kupce.

Pot se je pričela lanskega novembra s pomočjo pridnih rok udeležencev programa Socialne aktivacije v izvedbi Zavoda Jazon, ki so ročno posadili naš česenček. V spomladanskih mesecih smo ga spremljali in v mesecu juliju s pomočjo naših zaposlenih iz ranljivih skupin spravili pod streho, ki nam jo je ponudil Kmetijski inštitut Slovenije v Jabljah.

Sušenje, obračanje česna in končno ČIŠČENJE! Veliko ročnega dela, vsak čebulček česena očistiti, obdelati, da bo primeren za trg!

A je uspelo!

In zahvala vsem, ki so s svojim delom pripomogli, da smo proizvodnjo izpeljali

Tudi v naši kuhinji prijetno zadiši ob pripravi kakšne juhice ali obare za dober obrok na delovnem mestu!

Aktivnosti so potekale v sklopu projekta SKUPAJ SMO MOČNEJŠI – sodelovanje kmetij in socialnih zavodov – DOBRO Z DOBRIM, podprtega s strani Ministrstva za kmetijstvo z namenom vzpostavitve povezave med kmetijami in socialnimi zavodi. Končni cilj projekta ni le razvoj delovnih mesta na kmetija, ampak v povezavi z vsemi partnerji vzpostavitev sistema delovanja, po katerem bi nastala nova delovna mesta tudi za ranljive skupine, ki bi jih bile sposobne opravljati ter produkte, povezane s kmetijami, ki bi jih le-ti znali proizvesti.