Sreča se skriva v krompirju

Sreča se skriva v krompirju

Delo v naravi je dokazano najboljši antidepresiv. In tudi marsikateri člani naše ekipe, ki so se nam pridružili zaradi izgorelosti na delovnem mestu, nam to potrjujejo na dnevni ravni. Kar pa je dobro za posameznika, je dobro tudi za posel.

Ekipa Razvojne zadruge eTRI je bila pretekle mesece nadvse marljiva. Posadila, negovala in minulo nedeljo je pričela pobirati pridelek, ki je v okolici Ljubljane zrasel z obilico dobre volje in brez uporabe škodljivih škropiv: eTRI mlad krompir. Pridelek je poleg svoje kvalitete pomemben še iz enega vidika: zanj je ves čas skrbela ekipa težje zaposljivih posameznikov, ki so znova dokazali, da je vsako delo dostojanstveno in vredno spoštovanja.

Vsak izmed članov naše eTRI ekipe ima svojo zgodbo, vsem pa je skupna želja po kariernem razvoju, ki bi ga kje drugje težje dosegli, saj potrebujejo njihove sposobnosti, želje in omejitve individualen ter strokoven pristop. Ker deluje Razvojna zadruga po načelih ergonomije, v središče svojega delovanja postavlja delovne procese, ki posamezniku zagotavljajo takšno delovno mesto, na katerem se bo počutil sproščeno in zadovoljno. To je bil tudi eden izmed razlogov, da se je zadruga napotila v naravo, iz tega pa so se rodili novi poklici, iz katerih vejejo novi kreativni pristopi: pomivalec-pralec, rudar-vizionar in vrtnar-ribar.

Razvoj zelenih delovnih mest ima v Sloveniji velik potencial, največji izziv pa predstavlja trajnostna in samozadostna rast, ki vključuje vse člane družbe. Projekt razvoja zelene socialne franšize eTRI je v sodelovanju z zadružnikoma Jazon in Zavod Jazon razvoj modela karierne rehabilitacije še vzpodbudil, ves čas pa se odvija pod stalnim strokovnim vodenjem mentorjev.

In ker smo začeli s krompirjem, naj z njim tudi končamo. Ni vsak dober. Pri nas dobite takšnega, ki bo dober tako za vaše brnončice kot za celotno skupnost, saj boste z njegovim nakupom omogočili razvoj delovnih mest za težje zaposljive. Za naročilo nam pišite na info@etri.si. Namig, katere dobrote ustvariti z njim, pa najdete tudi tukaj. Pa dober tek!

rsz_krompir_2_small